siebers

Hemma från Köpenhamn

Kategori: Allmänt

Måste säga att det är väldigt skönt att vara hemma igen efter besöket i Köpenhamn. Resan var rolig och väldigt lyckad. Hoppas nu reklambyrån kan göra något bra av bilderna.

Köpenhamn är en konstig stad. Hopplös att köra bil i. Inte för att det är mycket trafik utan för alla cyklister! Dom rackarna var överallt och körde jätte fort. Så fort jag skulle svänga så fick jag kolla 10 gånger höger vänster så det inte kom någon. Tack för dem som gjorde cykelvägarna i Jönköping :).

Ulricehamn och Köpenhamn

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit med teamet i Ulricehamn och tränat. Först sprang vi Vistrace. Ett löptest upp och ner för slalombackarna i Ulricehamn. Det gick grymt bra, som det brukar göra nu för tiden så ska inte klaga:). Sprang på 19.37. Efter det så åkte vi rullskidor. Klassiskt i 2,5 timme. Riktigt kul pass tills vi kom till banvallen. Då var det bara stakning så blev gött trött i armarna.

Imon åker jag till Köpenhamn för fotografering med jobbet. Ska bli riktigt häftigt så det ser jag fram emot!!

Direkt rapport mitt i veckan

Kategori: Allmänt

Onsdag kväll. Händer väl egentligen ingen ting. Har spenderat dagen först på jobbet sedan i skogen, blev en spring runda med pappa. Den jobbiga händelsen vär när jag kom hem från jobbet och skulle sätta mig i köket och prata med mormor som var på besök. Efter bara 5 min så fick jag en riktig allergiattack, ögonen svullnade igen på nolltid. Jag tror det var av svampen som mamma och pappa plockade och som vi lagt för tork. Pappa fick flytta dom till storarummet så nu kan jag inte vara där. Men jag kan iallafall äta hehe:)

Lyckat läger i Nässjö

Kategori: Allmänt

Lägret i helgen blev lika lyckat som jag förväntat mig. Förutom Hallbyjoggen. Det gick bra i början första 2,5 km. Sedan kom craft backen där Oskar Lundh gick upp och sprang på i ett grymt tempo och fick jag släppa. Efter det låg jag med Lars Lundström men strax innan varvning fick jag ont i vaden och några km senare gick de knappt alls att springa. Jag fick slöppa Lars rygg och koncentrera mig på 3e platsen istället, som jag lyckades holla.

Vi tävlade igår i Nässjö också. En träningstävling på rullskidor. Denna gick väldigt bra. Kände mig lite seg på uppvärmningen med det släppte tidigt när starten gått och efter det hade jag hur mycket krafter som helst.
Vi körde att spänst pass på eftermiddagen igår med och nu sitter jag här med massa träningsvärk i rumpan. Hoppas den försvinner snart hehe.

Läger och Hallbyjoggen

Kategori: Allmänt

I helgen väntar ett Smålandsläger. Det ska bli riktigt kul hoppas jag. Jag har höga förväntningar i alla fall.
Det börjar med Hallbyjoggen. Jag vann tävlingen förra året och jag ska göra allt jag kan för att försvara min seger. Banan är 4,5km och det är 2 varv som gäller.
Efter det bär det av till Nässjö där lägret sedan fortsätter med 3 pass. Ett rullskidor klassiskt, en tävling och ett spänst pass.

Träningstävling avklarad

Kategori: Allmänt

Dagens träningstävling på Hallby bjöd på fint väder, rätt rolig bana lite för lite backar. Loppet gick bra tills handtaget på staven lossnade och då var det rätt kört. Tappade fokus efter det och hade svårt att koncentrera mig sista km innan mål. Men annars är jag nöjd. Så jag får ta med det som gick bra. Resultat lista:

1, Marcus Johansson
2, Emil Ekman
3, Oskar Lund
4, David Siebers
5, David Jönsson

Sen vet jag inte mer.

Bra tävling på alla sätt

Kategori: Allmänt

Salomon Trail running gick bra på alla sätt. Jag kände mig stark, banan var rolig och väldigt utslagsgivande. Placeringen blev 4a 15 sek från pallen men det gjorde inte så mycket. Han var den starkare löparen på slutet och hade mest krafter. Banan var tuffare en vad jag trodde och inte minst sista km. Den tog nästan 6,5 min att springa och det var 700 meter uppför. bland annat slalombacken för andra gången. Riktigt rolig tävling och jag hoppas salomon fortsätter med detta även nästa år.

Salomon Trail Tour

Kategori: Allmänt

I morgon är det dags för .
10 tuffa km väntar på IKHP som ska arrangera deltävlingen. 2 gånger uppför slalombacken väntar och jag hoppas att formen är riktigt bra. För det kommer nog behövas.

1000 gånger bättre en i fjol!

Kategori: Allmänt

Idag stod stavgång på träningsplaneringen. Planen var längre intervaller som förra året gick som snabbast på 4,5 min. Första intervallen idag gick på 4.16 hehe, blev riktigt förvånad själv faktiskt. Men det kändes ändå ovanligt bra när jag gick. 2 och 3dje intervallen gick båda på 4.12 ännu bättre tider. NU började jag bli imponerad över mig själv. Efter detta började jag bli lite trött. Men dom 2 sista gick ändå bra där båda tog 4.20. Väldigt nöjd med passet och ja kände mig 1000 gånger bättre en förra hösten när jag gick stavgång. Bådar gott inför vintern.

Intensiv men rolig helg

Kategori: Allmänt

Denna helgen har verkligen varit intensiv men ändå veldigt rolig. I lördags åkte jag och Erik för att kolla på bilar. Tyvärr hade inte Atterviks Golf GTI inne som vi ville kolla på. Men vi provkörde en annan golf. En miljö klassad diesel bil.

Efter det åkte jag och pappa ut och cyklade. Det blev 2,5 timme. Riktigt kul nu när jag lämnat in cykeln på lagning. Den gick helt perfekt.

Idag blev det 2 träningspass. Först stavgång. Det gick bra i början men stumnade rejält när jag skulle köra älgahöfs. Ska nog vänja mig vi att gå nu innan jag börjar att köra allt för snabbt. Sedan blev det 2.05 skate. Körde på i bra tempo och norra klevaliden på slutat kändes som en bra avslutning på passet.

Nu har vi varit på bio. Vi kollade på The Expendebles eller hur det stavas. Sak samma filmen var riktigt häftig. Fartfylld och veldigt mycket action. En perfekt söndags film:).