siebers

Blåsig dag

Kategori: Allmänt

Idag var tanken att det skulle bli en fin dag på fjället. Jag och Adina tog med oss massäck och extra kläder och begav oss upp mot fjället. Vi märkte tidigt att det blåste rejält och när vi kom upp över trädgränsen så yrdde snön så mycket att det inte var kul att åka. Vi tog oss upp till en jaktstuga och beslutade att vi skulle vända om och åka nere i dalen. Vi åkte till Storhogna där vi åt mat innan vi begav oss hem igen. Det blev totalt 3 timmar och 15 minuters skidåkning så det var vi nöjda med. Vi valde även att åka lite slalom innan andra passet så idag har jag stått på skidor i 6 timmar så det är jag nöjd med, inräknat 40 min slalomåkning. Imorgon ska det snöa så då blir det att hålla sig nere i dalen.

Julen passerad

Kategori: Allmänt

Nu har julen 2012 passerat och vi går vidare mot nyår men där emellan är det som vanligt melladagar, rea och alla njuter (förhoppningsvis) av sina julklappar. Jag gör det iallafall och jag hade dessutom en bra julafton där jag fick äran att vara tomte hos min morbror och mosters grannar. Det gick bra och jag var populär som tomte åtminstone hos alla barn. Det var en kämpig men rolig uppgift, varma kläder och 100 paket att dela ut så det blev ett långt besök. Jag fick ett flak öl som tack så jag förmodar att det gick bra.
 
Sen har det varit töväder hemma med regn, plusgrader och blåst. Men det gör inte mig något för tillfället iallafall för i morse åkte jag, Rebecka, mamma och pappa och Adina till Vemdalsskalet. Så nu sitter vi och njuter med fint väder, mycket snö och -10 grader så det är hur fint som helst. Jag och Adina var ute och åkte längd nu på kvällen och det gick så sjukt bra. Jag hade superskidor! Perfekt med fäste och bra glid så det var svårt att sluta åka.
Ifall vädret är lika bra imorgon så blir det långtur för mig och Adina uppe på fjället. Det blir att ta med extra kläder, pengar till mat och våffla och bara ha en skön dag.

Vad hände?

Kategori: Allmänt

För 15 timmar sedan ringde klockan och jag gick upp och satte på datorn för att kolla på julkalendern. Nu sitter jag framför samma dator i samma stol och funderar på vad som hände med denna dagen. Det har gått så sjukt fort och ändå känns det som att jag inte gjort så mycket fast det har jag ju ändå gjort, enligt mig själv. Jag får ta allt från början. Jag åkte skidor nån gång runt 11-12.30 hemma vid 1 och åt mat, åt lite pepparkakor och pratade med mamma pappa och stora syster. Sen börjar det roliga. Igår köpte jag en ny bil, en Saab 9-3. Otroligt fin bil, mycket rolig att köra och en så länge så känns allt bra. Fast jag har ju en volvo också som har gått långt och inte jätte lätt att sälja tänker jag. Efter en rejäl städning inuti, lite tvättning och ränsning så såg den fin ut. Jag tog fram kameran fotade lite la in den på blocket och wips 2 timmar senare var den såld! Otroligt skönt att få igenom en så snabb bilaffär. Det hann ringa 8 personer på 30 minuter från den kom ut. Ska jag någon gång göra en snabb affär på blocket så gäller det att aggera kvickt.
Nu säger jag tack och adjö till "BlueHeaven" det var så den hette så får "The Black Lightning" börja på kapitel 2 i mitt bilägande.

Huskvarnaloppet

Kategori: Allmänt

Det har tagit ett dygn att komma över tankarna efter tävlingen igår. Det gick inte så bra som jag hoppats och det extra tråkigt i tanke på att det var hemmaplan. Det var väldigt mjuk snö så det blev väldigt mjöligt vilket jag inte gynnas av för jag är rätt stor och väger lite mer än mina konkurenter (80 kg) matchvikt. Jag har alltid haft svårt att prestera på flackare banor för jag har svårt att verkligen få ut allt jag vet att jag har i kroppen. Helst ska det vara många långa och branta backar.
Nästa tävling jag kör på IKHP blir dock lite annorlunda för vi har bestämt att köra ett långlopp. Vi hade ett långlopp innan men det lades ner sen har vi inte haft något långlopp på några år men nu har vi tagit upp det igen. Huskvarna Ski Marathon 42 km. 2 varv på en 21 km bana som är mycket fin och rolig och som är väldigt varierande och lättåkt. Passar alla från elit till motionär. Vi har även breddat så vi kan köra med pistmaskinen överallt och få till riktigt bra spår med bra stavfäste. Nu är det bara att hoppas på att snön kommer också.
http://www.huskvarnaskimarathon.se/

Dan före hemmapremiären

Kategori: Allmänt

Imorgon är det Huskvarnaloppet som arrangeras av min egna klubb IKHP. Banorna kan jag utantill och jag vet inte hur många varv jag åkt. 10 km fristil är det som gäller och jag värmde upp med intervaller igår för att testa formen och det gick riktigt bra. Pappa sa att det såg mycket bättre ut tekniskt än vad det gjorde förra året så det är kul att höra.
Idag var det andra lektionen på skidskolan och det är glada och nöjda ansikten som står och pratar med varandra med en mugg varm saft och en pepparkaka i handen efteråt. Jag tycker att eleverna utvecklas fort och får bättre och bättre teknik. Det är kul att som ledare och få höra att vi gör ett bra jobb och att dom är nöjda med träningarna vi kör.

Västgötapremiären

Kategori: Allmänt

Västgötapremiären får ett klart godkänt. Kroppen kändes bra och skidorna gick riktigt bra tills jag valde att rilla då gick dom inte alls bra tyvärr. Det är endå skönt att skidorna gick bra för dom är nya och väldigt grov struktur så det behövs bara rillas när det är wxtremt blöta spår. Skönt att veta att jag har bra skidor. Banan var väldigt flack så många valde att köra helt utan fäste och bara staka. Jag är inte så bra på att staka så valde att köra med fäste. Jag fick en bra start men tappade mycket i utförsbackarna så fick ta mitt eget tempo. Jag la mig en bit bakom och allteftersom åkare fick släppa så kunde jag köra om fller och fler. Det blev till slut en 8 plats vann gjorde Patrik Johansson som tävlar för IFK Skövde.

Lucia firande

Kategori: Allmänt

Idag var jag på Huskvarna kanotsklubbs lucia firande. Det var bra mycket fler medlemmar än vad jag
trodde men det är ju alltid kul. Det bjöds på smörgåstårta, kakor och bakelser så det var lyx. Jag och Adina satsade på storvinst på lottor så vi köpte 14 stycken. Vi vann bara på en så det var en stor miss.
 
Imorgon är det tävling! Västgötapremiären i Ulricehamn. 33 personer anmälda i H-21 så det kommer bli att åka av. Förhandsfavorit är Patrik Johansson och Dan Moberg båda från IFK Skövde. 20 km masstart så det ska bli riktigt kul att köra.

Fredag

Kategori: Allmänt

Torsdag kväll snart dags att gå och sova och vakna upp imorgon och kunna känna att det är väldigt skönt med fredag. Det har varit riktigt stressigt på jobbet denna veckan med massa att göra, sena lastbil
ar och mycket övertid. Imorgon slutar jag redan vid två så då kan jag komma hem, gå ut och åka skidor, ta det lugnt på kvällen. Kanske äta lite god mat får se vad jag orkar laga. Ska bli kul att få träffa Adina igen för det har jag inte kunnat göra i veckan. Så det ska bli väldigt skönt med fredag och förhoppningsvis en fortsatt bra helg efter det. hoppas dom spelar The Cure med Friday I´m in love på radion för det är nämligen vad jag kommer att känna.

Lyckad första träning

Kategori: Allmänt

Idag  var det första träningen på skidskolan som hålls av IKHP och Ski team Syd. Det är 33 personer anmälda och det var lite nervöst och förväntansfullt om hur det skulle gå. Det gick kanon! Alla va nöjda med vad dom lärde sig och vi var nöjda med vad vi lärde ut. Nu är det bara att fortsätta i samma spår på dom kommande träffarna och jag hoppas vi fortsätter att leverare och hjälpa dom aktiva med att nå deras mål som dom har för säsongen. Vissa hade stått på skidor en gång tidigare och vissa har åkt flera vasalopp så det är rolig spridning på gruppen.

Mysteriet på Greveholm

Kategori: Allmänt

Julkalendern i år är riktigt bra. Bästa sedan mysteriet på Greveholm var förra gången 1996. Jag tyckte den var lite halv kass första 2 avsnitten men nu är den grymt bra. Det blev att jag jämnförde skådespelarna för mycket men nu är jag fast i den. Känner mig som när jag var liten och jag vaknade och satt framför TVen och väntade på att julkalendern skulle börja. det är tur att jag aldrig blir gammal!

Hett derby

Kategori: Allmänt

Jag kollade highlights efter derbyt mellan Manchester City och Manchester United. Van Persie satte 3-2 på frispark på stopptid. Självklart blev det glädje bland United spelarna, ett derby är ju väldigt prestige fullt att vinna. Men tyvär finns det publik! Nu syftar jag inte på all publik utan publik som inte är på plats för att titta utan den som vill sabba. I allt firande från United spelarna så får en City supporter för sig att kasta in förmål på Rio Ferdinand. Olyckligt nog så träffar han Rio i huvudet så ögonbrynet spricker och det bli tumult på läktaren och polis får rycka in. Det är ju bara fotboll! Tänk alla barn som är på matchen för att kolla och så får dom se sånt här. Hoppas nu supporten blir avstängd från alla arenor på livstid och att City inte behöver få något straff. Dom kan inte hjälpa att det finns supportar som vill förstöra.
Jag blir så upprörd när jag ser sådant här och jag tycker så synd om klubbarna som får hårda straff för att publiken inte sköter sig. Det är bara idrott och inget spel på liv och död.

Ny sponsor

Kategori: Allmänt

Jag har blivit sponsrad av Frost Tape. Ett företag som gör special tape för olika behov. Dom gör idrottstape, Köld tape och tape som man sätter vid muskler för att öka blodcirkulationen till exempel vid skada. 
På deras hemsida kan ni läsa mer om vilka produkter som finns. http://www.balancetape.se/
 
Nu är jag även hemma från Idre. Det var en tung hemresa igår från Falun. Trafiken stod nästan still på sina ställen och när till och med en plogbil ligger i diket så tyder det på att det är halt ute. Hem kom jag och dessutom helskinnad. Känns konstigt att åka från Idre och ju längre söderut jag åker desto mer snö ligger på backen. Skönt att snön lyser upp tillvaron i december som annars är en mörk månad. Solen går upp strax efter 8 och ner redan vid halv 4 på eftermiddagen. 
 

Sista dagen innan splittring

Kategori: Allmänt

Idag körde vi sista passet innan vi åker vidare på olika håll. Efter tävlingarna i helgen valde jag att stanna kvar i Idre för att träna tillsammans med Emil och Marcus. Det har varit väldigt kallt så även idag så vi valde att köra 1 pass idag. Det har varit en rolig vecka här uppe med mycket skratt och filmtittande. Imorgon åker vi vidare på olika håll. Jag åker hem till Huskvarna och Marcus och Emil åker vidare till Piteå. Har bara hört positivt hemifrån att det kommit massa snö så ska bli väldigt kul att komma hem för att köra på våra längre spår. Förhoppningsvis så är även banan till Huskvarna ski marathon uppkörd så det går att åka på en 21 km bana. Det ska bli skönt att komma hem och träna i mer behagliga temperaturer.
Solnedgång över Idre fjäll

Fortsatt kallt i Idre

Kategori: Allmänt

Går upp på morgonen kollar temperaturen -23 grader, sätter mig och äter frukost byter om och går ut för att åka 90
minuter skidor. Det var riktigt kallt men jag vet att jag lever iallafall och det är så himla kul att åka skidor så jag klagar inte. Det är skönt att ha bra kläder som jag kan träna i så slipper jag frysa. Även om det är lite kallt i början när kroppen kommer igång tänker jag inte så mycket på det. Det är dock skönt att det finns en gräns för vad jag får tävla i. Det är inte jätte bra för kroppen att ta ut sig i för mycket kyla. På eftermiddagen blåste det in lite moln så då blev det några grader varmare. Eftermiddagspasset körde jag med Marcus och det blev 1 timma hets klassisk skidåkning. Lugnare körning på flacka partier och tempo i backarna riktigt roligt pass.
 
 
Läste en rolig sak på facebook också. Landslagsspelare i fotboll ska ta hjälp av Alhadji Jengs tränare att formtoppa sig inför en säsong eller match. Ungefär som att detta är helt nytt och ska provas fram för första gången. I konditionsidrott har det bara varit naturligt att träna för att komma i form sedan 90 talet. Läste också i Borås Tidningen att spelarna i Elfsborg konditionstränar inför säsongen för att bli bättre. Träningen gick ut på att springa 6 km 3 dagar i veckan. Tänk vad tufft det måste vara! Kan inte förställa mig. Tänk om tidningarna ska skriva varje gång någon går ut och springer 6 km. Det hade varit en spännande läsning och ett jobb som journalist hade inte varit speciellt svårt att få.

Test av ny utrustning

Kategori: Allmänt

Idag har jag köpt ett par pjäxöverdrag i klassisk stil och dom var hur bra som helst. Jag köpte nya pjäxor till den här säsongen fast i mindre storlek och när det har varit så pass kallt som det har varit så har jag frusit om fötterna men med pjäxöverdrag så frös jag ingenting. Smidiga att ta på med och bra flex om man är osäker på storlekarna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick också chansen att prova mina nya SkiGo racing stavar i klassisk stil.
Dom ger jag väldigt högt betyg. Bra pendel, sköna handtag och rem och riktigt styva.
Nu är det bara att köra på och träna bra så ska den här säsongen gå riktigt bra.
 
Fick höra idag med att det finns mycket snö hemma så på torsdag när jag kommer hem är det bara att ta på skidorna och köra!

Bra lopp i kallt Idre

Kategori: Allmänt

Dagens 10 km klassiska lopp hade inte kunnat gå mycket bättre med den lilla skidvanan jag fortfarnade har. jag inledde kontrollerat utan att gå ut för hårt för jag vet hur jobbig banan är. Jag visste även att det finns mycket tid att tjäna på det sista av dom 4 varven om man har krafter att trycka på ordentilgt över krönen. Det bästa med dagens lopp var att det kändes bra tekniskt. Jag försökte att komma in i tekniken väldigt fort och öka farten efter det. Många tycker kanske att jag fokuserar väldigt mycket på teknik och att komma in bra i loppen. Det är en viktig faktor för mig när jag tävlar och tränar och jag tänker mycket på tekniken och att göra saker och ting rätt. Tyvärr så var det inte så många som kom till start idag på grund av kyla men 60 herrar gick imål i H-21 så det var bra konkurans. Klockan 10 mätte temperaturen -18 grader och gränsen ligger vid -20. Loppet vanns av Lars Suther som tävlar för Lima IF.
Nu ska jag vara kvar och träna i Idre tills torsdag och förhoppningsvis ligger det snö hemma så det går att åka. Jag har hört att det sprutas konstsnö förfullt i södra Sverige så det blir en tidig vinter, går aldrig att klagas på.

Bilder sprint Idre

Kategori: Allmänt

 
 
                 Målgång H-21 finalen vinnare Robin Bryntesson       Mina team kompisar K-J Westberg
                                                                                            Marcus Johansson 1a och 3a i B finalen
Jag på prologen
 

Tävlingspremiär avklarad

Kategori: Allmänt

Nu är tävlingspremiären avklarad och det gick inte speciellt bra. Det blev strässigt och haffsigt i åkningen så jag fick ingen fart på skidorna. Det är svårt med sprint och jag känner att jag behöver mer snabb tränning på skidor för att komma in snabbare i åkningen.
Nu ska jag ladda om till imorgon när det är mer min distans. 10 km klassisk åkning på kuperad bana så det ska bli så himla kul att bara kunna dunka på i backarna och jobba över krönen.
 
Nu ska det bli kul att åka och kolla på mina teamkamrater som gick vidare och i deras bästa stunder kan köra riktigt bra. Det var otroligt tight att vara topp 30 och gå vidare. Det skiljde bara 7 sekunder bland dom 30 bästa i H-21. Normalt brukar det skilja mer. Banan är kort och knixig så det ska bli sjukt kul att titta, även ta bilder att lägga ut.