siebers

Idre

Kategori: Allmänt

Nu har vi varit här i 20 timmar och vi har hunnit med 2 pass. Igår inledde vi med skate, Marcus valde att sätta fart redan från start så det blev att slita med. Med ingen skidvana och ingen teknik eller taiming i åkningen så blev det mycket syra. Som tur var så sänktes tempot lite grann så då gick det bättre att åka och tekniken blev bättre. VI körde 3 längre intervaller. Tiderna var rätt jämna var lite trött på sista så det blev nån sekund längre men det gör inget. Tiderna var 7,50 7,56 8,09.
Idag körde vi klassiskt på morgonen, det var kul och tekniken kändes bra. Temperaturen är ätt kall, -10 grader så det är lite ovant nu i början men kroppen börja vänja sig.
Imorgon stundar tävlingspremiär. Skate sprint så hoppas göra min bästa sprint någonsin. Jag har goda sprint minnen från Idre så jag tror banan kan passa mig bra. Mitt mål är att köra en bra prolog och att kroppen känns bra. Jag har inga förhoppningar att vara topp 30 och gå vidare. Konkuransen är riktigt hård så det kommer vara tätt men kan jag göra mim bästa sprint någonsin så är jag nöjd.
 
Emil Ekman och MarcusJohansson                                                                            
 
 
 
                                                                                                 
 
                                                                                         Segerfoto på mig själv innan tävlingarna ens börjat                

Packat o klart

Kategori: Allmänt

Nu är allt packat och klart för avresa och en förhoppningsvis underbar vecka i Idre. Jag har ingen riktigt koll på snöläget men får hela tiden höra olika. Snö finns det iallafall så mycket vet jag. Det ska bli väldigt skönt att komma ifrån regnet här hemma och åka upp en vecka på snö och få många välbehövliga skidtimmar. Inför tävlingarna känns jag som en joker! Jag vet inte vart jag står och med noll åkta meter på snö i höst så har jag inga förhoppningar om något super race. Jag brukar alltid behöva 5-6 tävlingar innan jag är igång på riktigt.
 

Allt i sin ordning

Kategori: Allmänt

Efter bananflugeinvasionen som jag nu har lyckats bli av med så har allt blivit i sin ordning. Jag har börjat träna igen, fått ordning på tvätt och städat rummet. Känns riktigt skönt. Även ifall kroppen inte är tillbaka riktigt så går det endå bra. Idag kändes det segt men igår och i lördags kändes det bra. Så det är skönt att jag inte är helt förstörd efter min förkylning.
Idag har jag för första gången sen jag började jobba fått äran att sätta ihop ett prov stativ till ett skrivbord. Nu är bara saken den att jag sysslar med skåpsmontering och inte bordsmontering så det var helt nytt men jag lyckades med detta med och det blev bra! Det var kul att göra något annat och få testa på något nytt.
See full size image
 
 
 
 
 
 
Bilden är på operahuset i Oslo som vi har levererat möbler till.

Bananfluginvasion

Kategori: Allmänt

Jag vaknade upp i morse och upptäckte att det var 100 talet bananflugor på rummet. Ingen rolig syn men jag tänkte att nu är det krig. Så jag tog fram dammsugan och sög upp dom! Dammsugan var riktigt effektiv. Nu är alla borta och jag kan sova bra inatt. Stora boven var min orienteringsväska. Jag upptäckte att det fanns ett gammalt bananskal i den så jag fick sanera den också. Inget roligt jobb men välbehövligt! Så ett tips till alla som läser detta: lämna aldrig bananskal i en väska och låt det ligga där i över 1 månad.
 
Jag har varit ute och åkt rullskidor idag med och det kändes jätte bra! Första konditionspasset efter jag varit sjuk och kroppen svarade jätte bra. Inte minst i diagonalen. Tekniken satt och allt gick bra. Positivt inför säsongen.

PREMIÄR!

Kategori: Allmänt

Imorgen är det efterlängtad världscup premiär i längdskidor. Tävlingen går i Gällivare och det ska bli kul att se vilka unga talanger som utvecklats, vilka som fortfarande håller och såklart vem som vinner. Jag tor det står mellan Marcus Hellner, Petter Northug och Dario Cologna. Sen finns det många bra ryssar med som kommer blanda sig i. Martin Foucarde vinnaren av världscupen i skidskytte förra året ska köra med han kan vara topp 10 om han gör ett bra lopp.
Damerna känns lite lättare att gissa vilka som kan vara i toppen. Marit Björgen kommer köra bra, Therese Johaug kommer köra bra och Jystina Kowalcuk. Hoppas Kalla och Haag kan vara med och kriga om pall placeringar. Emma Wikén har visat bra form så hoppas för hennes skull att hon köra bra.

Back on track

Kategori: Allmänt

Idag tränade jag för första gången på en vecka och det kändes riktigt bra. Jag var på gymmet, körde inte jätte hårt. Det var länge sedan jag gymade sist men det märktes inte. Nytt rekord i Chins! Tyvärr körde jag en övning som gjorde att jag fick ont i ryggen men det börjar kännas bättre också blir det nog en behandling av min personliga sjukgymnast (pappa) i helgen med.
Jag var även på vårdcentralen idag med för att kolla vad som gör att jag inte kan andas genom näsan. Så jag fick en spray som jag ska ta, så om 3 veckor ska den börja verka. Hoppas den hjälper för jag har inte kunnat andas genom näsan på snart 23 år så det ska bli intresant att känna hur det är.

Förkyld

Kategori: Allmänt

Det suger att vara förkyld! Vaknade upp i lördags morse och kände mig inte pigg. Jag har inte tränat sedan dess men har heller inte blivit pigg. Krånglande hals och förkylning som är ihållig är inte jätte spånnande. Nu gäller det att tänka positivt och bakåt. Den bästa säsongen jag haft någonsin hade jag samma problem i November med förkylning. Det blev mycket vila men också sjukt bra form så det är vad jag tar med mig. Förhoppningsvis vaknar jag upp imorgon och känner mig pigg så jag kan träna. Nästa helg är det träningspremiär och då är jag tillbaka och jag ger mig inte utan fajt!
Bild ifrån den kanske kallaste skidtävlingen jag åkt. GM i Sya minus 20 grader på banan men bra gick det. Andra plats efter Marcus Johansson :).

Skogsarbete och bio

Kategori: Allmänt

I helgen har jag för vad jag tror första gången varit ute och röjt skog. Det var sjukt jobbigt och jag fick ont i ryggen men det var nog mest för ovana. Kul var det och bra blev det. Vi röjde det sista på IKHP inför Huskvarna ski marathon så vi kan komma fram med pistmaskinen överallt.
 
Idag var jag på bio med Robin och Adina. Twilight sista del Breaking Dawn. Grymt bra, häftiga sener och fantastisk miljö. Jag gillar alla filmerna i berättelsen om hur Bella Swan träffar Edward och blir vampyr.
 
Nu har jag även anmält mig till första tävlingen för iår. Formen är på G och allt känns bra :).

Familjemys

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag hemma hos mamma och pappa. Jag och min syster Rebecka hennes pojkvän Micke lillebror Erik och Adina bjöd mamma och pappa på 3 rätters middag. Det var gott, soppa till förrätt. Kött och potatisgratäng till huvudrätt och kladdkaka med cheesecakefyllning till efterrätt. Vi körde även lite spel och pratade. Vi berättade om våran Idre resa för 4 år sedan när Rebecka och Micke gjorde säsong och vi satt 9 personer i en S70 och blev stannade av polisen. Det var en speciell bilresa men vi klarade oss utan några extra avgifter, snäll polis:).

Zlatan vs England 4-0

Kategori: Allmänt

Jag tror dom flesta har sett det eller det har väl varit oundvikligt. Invigningen igår på Friends arena var riktigt bra. Zlatan hade en riktigt bra dag, England hade det inte. Alexander hade en bra dag, Glen Johnson hade det inte. Vi gjorde en bra match och nya unga spelare tog för sig. Ska bli intresant och se hur långt detta kan gå.
Längtar till derbyt i helgen. Arsenal mot Tottenham hetaste Londonderbyt!

Riktigt fina träningar

Kategori: Allmänt

Igår stavgång idag löpintervaller. Formen börjar närma sig och jag känner att jag ligger bra till både formmässigt och träningsmässigt. Igår på stavgången så givk det riktigt bra både på gång älghöfs och spretthopp.
Idag körde jag intervaller med friidrottarna. 24 st 200 meter uppdelat i 3 set. Jag hängde med dom snabbaste men framförallt kände jag att jag sprang bättre tekniskt en vad jag gjort tidigare. Men det känns i vaderna. Det svider rätt bra att springa på tå när jag inte är van vid det. Träning brukar å andra sidan ge resultat så det är bara att fortsätta så kroppen vänjer sig.
Snart är det så jag ska kunna konkurera med den här grabben :).

Äntligen minusgrader på termometern

Kategori: Allmänt

Efter mycket regn senaste veckorna så började solen äntligen lysa idag! Med sol kommer även stjärnklara nätter och därmed minusgrader. Så otroligt skönt ifall det kan bli en tidig vinter även här nere. Jag läser att många klubbar i södra dalarna och värmland börjar öppna sina skidspår och sätta igång snökanonerna. Så då tänker jag att då dröjer det inte länge till att vintern närmar sig neråt småland också. Så vipps nu är det minusgrader ute och jag hoppas dom är här för att stanna!

Helgsummering

Kategori: Allmänt

I lördags var det kebabrullen. Det gick inte riktigt så bra jag hoppats på. Jag var trött i kroppen redan när jag började värma upp och det släppte aldrig innan start. Jag blev 2a i loppet efter Emil Ekman. Jag försökte hänga på Emil men fick ge mig tidigt. Första varvet av 2 gick ändå bra men efter varvning började jag känna av det snabba tempot som var i början och jag blev rejält trött. Skönt att det bara var träningstävling för då är det lättare att glömma.
På kvällen hade fest hos mig och min lägenhetskamrat Mikael. Festen var riktigt lyckad och det var god stämning hela kvällen. Sen att vissa blir lite fulla det är sånt som händer :).
 
Idag har jag tagit det mest lugnt. Varit en sväng på A6, kollat lite på fotboll och lite på världscupen i slalom för herrar. Stor succe för Sverige! Första plats för Andre Myhrer och tredje plats för Jens Byggmark!
Sen tränade jag med Emil och Markus. Rullskidor i mörker! Det var första gången jag börajde köra rullskidor när det är mörkt. Ibland har jag kommit hem och det har varit mörkt men jag har aldrig börjat åka när det varit mörkt.
 
Det finns en film på youtube som Erik Svensson och Mikael Johansson har spelat in.
http://www.youtube.com/watch?v=NkR2pO9f2EY

Ny telefon

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått min nya telefon :). Samsung galaxy S3. Det svåra är bara att komma igång med alla funktioner.
Imorgon är det kebabrullen! Sista rullskidtävlingen för säsongen. "Världens godaste rullskidtävling". Sloganen passar in riktigt bra. Jag vet  inte vilka som är med men jag går för pallen.
Idag hade jag en spännande arbetsuppgift. Tvätta våran skåpbil som inte tvättats på över 1 år. Jag tycker jag fick till det riktigt bra. Får se på måndag när vattnet torkat om den blev så ren jag hoppas på att den blir.

En hekt vanlig onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har det inte hänt någonting speciellt. Åtminstone inte i mitt liv i sverige. Det är nog annorlunda om man bor i USA. Där har det varit val och Barack Obama får folkets stöd i 4 år till sen är det dahs för ny president.  Jag är inte speciellt insatt i politik men han verkar vara duktig och Amerikanarna är bevisligen nöjda med honom. Tyvärr så blev New York marathon inställt efter den senaste naturkatastrofen.
Det går inte säga annat en att  det blir fler och fler naturkatastrofer. Först tsonamin i Thailand sen några mindre översvämningar, vissa lite större, lite jordbävningar här och var. Japan blev så hårt drabbat att ett kärnkraftverk höll på sprängas och nu denna i New York. Det är som att människan försöker förstöra naturen och naturen svarar med en kraft vi inte kan föreställa oss. Vi borde kanske gå vidare rejält med en miljöfråga världen över. Tänka att det kanske är dumt att importera ifrån Kina även om det är väldigt billigt. Jag tycker dock att priserna i Kina borde öka! Även priset på Tv apparater. Att ha en platt TV i varje rum är kanske skönt men endå lite överdrivet. Samma sak  med datorer och mobiltelefoner. jag beställde själv en ny mobil i veckan och jag tyckte den var för billig för alla funktioner som finns.
En helt vanlig onsdag men det har varit många tankar fram och tillbaka senaste tiden om just naturkatastrofer och billiga elektronik apparater så jag tänkte jag skulle skriva ner lite om vad jag själv tycker.

Brons medalj på kretsmästerskap

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag och sprang kretsmästerskap i terräng löpning. Banan var blöt, lerig och hal och jag tyckte det var helt underbart. Jag slutade på tredje plats, en placering jag hade hela loppet. Åt 1an Richard Emilsson och 2an Kalvis Mihailovs fanns inget att göra. jag försökte hänga med men det gick bara inte utan jag fick göra mitt eget lopp. Det kändes väldigt bra i kroppen. Jag gick ut i ett tempo som jag kunde hålla hela vägen utan att bli trött men inte heller ha för mcket krafter på slutet. Det var nog det bästa löploppet iår så det känns bra att få ett bra kvitto att träningen ger resultat inför säsongen.

BREAKING NEWS

Kategori: Allmänt

Idag har det skett något jag själv och många andra inte trodde skulle ske närmsta tiden! närmsta tiden kan nog ses som en 5 års period. Jag har hör och häpna beställt en smart phone!!! Jag hade 2 krav. Den ska vara snabb och ha bra internet uppkoppling så det fick bli en Samsung Galaxy S3 med 4G uppkoppling. Det var slut på den i butiken så därför har jag varken telefon eller bild men den kommer i slutet på veckan. Nu ska jag njuta extra mycket av den jag har innan den går i samling förbrukade telefoner.
Utav alla telefoner jag haft 4 stycken tror jag så var ingen i närheten av vad Nokia 3310 var. Snake 2 mer behöver jag nite säga. Vilket suxce spel. Det måste vara en av Sveriges mest populära telefoner någonsin. jag kunde inte så någon som inte hade den.

Rollsborundan

Kategori: Allmänt

Sista officiella rullskidtävlingen gick av stapeln idag i Göteborg. Banan var 17 km lång och avslutade uppför. Det kändes bra hela vägen. Jag kom me bra i starten och efter lite avansemang låg jag bra med när fältet började spricka upp. Jag kom med första klungan som bestod av 10 talet åkare. Jag hade 2 mål idag, det ena var att göra ett bra resultat och det andra var att slå Casco Mackan. Vi har haft våran egna lilla prestige tävling som han inför loppet hade avgjort men jag ville endå ta honom sista tävlingen. Det blev totalt en 5 plats i H21 och 7a totalt och jag var FÖRE Mackan. Jag försökte hela loppet ligga bakom han och när jag gick fram och la mig på tredje plats i klungan för en bra placering inför spurten så var han direkt uppe jämnsides.
 
Vann loppet gjorde Tobias Westman, undra när någon ska ta honom i en spurt? Kanske ett mål att göra det till nästa säsong! 2a och 3a blev mina team kompisar Marcus Johansson och Emil Ekman. Bra kört grabbar!
Tyvärr så har jag inga bilder från loppet.
Bilden är ifrån tidaholmsloppet 2011.
 
Till alla Elfsborg fans: GRATTIS TILL SM GULDET!!!!!
Själv så håller jag inte på något lag i allsvenskan.
Nästa vecka är rullskidsäsongen sista tävling Kebabrullen som arrangeras av Per Orestig. Tävlingen går på IF Hallby och efteråt åker alla och äter kebab tillsammans. Det är en träningstävling med standard 2or. Hoppas så många som möjligt kan komma. Anmälan gör man via facebook till Per Orestig.
 
 
 
 
 
 

Lerikgt och blött finallopp

Kategori: Allmänt

Finallloppet idag gick inte vad jag hade hoppats på. Det var blött, lerigt och rätt tungsprunget. Jag gillar annars att springa när det är blött och det gjorde jag idag me. Jag brukar säga att dom första 10 km är uppvärmning innan backen börjar. Även om det kändes segt i kroppen i början så gick det så fort jag hade planerat att det skulle göra. Det gick även bra över berget där jag tog placeringar både upp och ner. Efter det gick det bra i några km men med 4 km kvar blev jag riktigt trött och tappade både tempo och löpsteget (det lilla jag har). Sista 2 km hade jag tänkt öka lite men det gick inte alls utan det knäckte mig istället. Tiden blev 1.21.40 knappt 3 minuter sämre en förra året så ingen katastrof men jag hade planer på att springa bättre.

Nu blir det lite film och nötter så jag blir pigg till imorgon för då väntar rollsborundan.
 

På plats hos Marcus :)

Kategori: Allmänt

I  helgen är det dubbel tävlingar i Göteborg. På lördag är det finalloppet. 18,8 km terräng löpning och på söndag 17 km rullskidor. Då tänkte jag att det kunde vara kul att passa på att hälsa på Marcus så det blir lite närmare åkväg. Fast nu är han sur på mig för jag snor all hans internet kapacitet! Han ska vara glad att han får massa filmer av mig istället.
Tiden  förra året på finalloppet var 1,18,57 så målsättningen imorgon är att slå det.