siebers

Bra dag idag!

Kategori: Allmänt

 
Idag har det varit en toppen dag!
Först kom mina sista par Atomic skidor.
Sen tog jag truckkort.
Ikväll kom jag hem till mamma och pappa och där låg ett paket ifrån BJ Sport med skidskärm.
Dagen hade inte kunnat vara mycket bättre. Tanken var att jag skulle gå truckutbildning imorgon men chefen kom kl 8 i morse och sa att jag skulle in för utbildning. Skönt var det så jag fick det gjort. Det var intresant samtidigt som jag får en bra inblick med ansvar att köra truck. Vi varierade me att kolla på filmer och gå igenom information på powerpoint. Skrivnignen och körningen gick utan problem. Jag sa att jag akulle få alla rätt på skrivningen men det blev ett fel. Inget större misslyckande. Hoppas på en lika bra dag imorgon.
 
 
Ett stort tack till BJ sport för utrustning under säsongen.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en helt vanlig tisda. Inte hänt något speciellt egentligen. Jobbat, spelat piano och tränat. Ungefär det som händer i mitt liv just nu. Tänkte lägga ut lite bilder från träningslägret i Mallorca.
 
Bilden på mig och Marcus när vi springer är ingen njutning för dom som gillar löpsteg. Vi springer rätt lika och det är inte vackert.dsc_0471
dsc_0123dsc_0342
 
Sista bilden är efter sista passet. Var rätt skönt att vara klar med träningen för veckan. Min kropp var väldigt sliten.

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Idag var jag hemma och hälsade på hos mor och far. Pappa bjöd på pizza och mamma tog fram saxen för en klippning. Skönt att bli lite korthårig igen:). Kul också att stora syster är hemma på praktit i 5 veckor så jag får träffa henne innan hon tar examen. Hon blir färdig sjukgymnast i januari. Då ska jag upp till Uppsala för examen firande.
 
Idag på jobbet har jag sortterat nycklar. Inte den smidigast uppgiften att göra. 307 nycklar, 20 olika låsnummer.
Jag kände mig riktgt när jag var klar men jag väntar hälst ett tag till tills jag ska göra samma sak nästa gång.

Min nya kompis

Kategori: Allmänt

Jag har fått en ny kompis! Eller fått låna den av Emil. Den är rolig, hanterbar och säger aldrig emot.
Visa DSC08690.jpg i bildspel
Det svåra är bara att spela på den. Jag känner mig väldigt ringrostig. Jag spelade piano när jag gick på mellanstadiet men det är ändå ett rätt bra tag sedan.

Idrott och resemässa

Kategori: Allmänt

Idag var vi på sport och resemässan på elmia. Jag har sett fram emot detta sedan jag fick biljetterna. Jag hade väldigt höga förhoppningar om att det skulle vata mycket folk och många montrar. Det var inte så många som jag hoppats på men IKHP var med och visade både hittaut och Huskvarna ski marathon. Mest var det cykel företag och försäljare. Det är lätt att lockas att köpa cyklar för dom är väldigt coola. Inte minst tempocyklar men jag klarar mig bra med den jag har.
 
Det stora resebolaget som var på plats va rosa bussarna som hade massor med resealternativ världen över. Det som lockade mest var Afrika. Sydafrika till Kemya under 8 veckor. förhållandevis billigt också (39 000) inklusive flyg tur och retur. Det häftigaste är att man övernattar i bussen. Inte minst att det går att sova på taket.
Lite att tänka på för killar är att det är ungefär 80@ tjejer med på afrika resorna!!!

Mys fredag

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte gjort något speciellt. Tagit det lugnt, kollat på lite film. I morgon är det sportmässa på Elmia så dit ska jag gå och titta. Jag fick en fribiljett dit på Vätter Challenge i somras så nu när jag lyckats spara den kan det vara kul att titta.

Trött dag idag

Kategori: Allmänt

Idag var jag riktigt trött på jobbet. Orkade knappt göra någonting och det var inget tempo i det jag gjorde. Skönt så har jag inte många sådana dagar på ett år. Dom går nog att räkna på wn hand. Det goda med en tung dag är att den snabbt kan vända. På kvällen hade vi sista Ski Team Syd träningen för säsongen som jag höll i och nu kändes kroppen piggare. En annan rolig sak är att första snön har fallit i Huskvarna! Kanske inte uppskattas av alla men som skidåkare så krävs snö för att kunna åka. Hoppas det blir en lika fin vinter som för 2 år sedan när det gick att åka skidor hemma från mitten på november till mars. En helt lagom längd på säsongen. Det blir inget vasalopp iår men eventuellt öppet spår. Men det stora målet är självklart SM. 30 km masstart med skidbyte så kallat skiathlon och 15 km klassiskt. SM går i Falun i slutet av januari.
 
En tråkig händelse igår var att Arsenal förlorade med 2-0 hemma mot Svhalke. Andra förlusten i rad så hoppas på en vändning till helgen. Ett starkt lag reser sig efter motgång och det kommer Arsenal att göra:)
 
 dag3-8
En bild från Sjusjöen under ett av våra träningsläger med Ski Team Syd. Om ni vill så fler bilder så finns det på www.skiteamsyd.se

Champions league kväll

Kategori: Allmänt

Ikväll är det fin besök av pojkarna, Martin Larsson och Adam Thorman. På menyn står tacos och fotboll. Vi kollar på Arsenal mot Schalke på Emirates stadium. Efter första halvlek står det 0-0 men vi hoppas på bättre spel och fler målchanser i andra. Förhoppningsvis några mål med. Eftersom jag är Arsenal supporter gör det inget att Arsenal gör mål. Nu väntar efterrätt i form av kladdkaka med chokladgrädde. Mycket choklad men det är gott och jag lever bara en gång så lite extra får jag unna mig.
See full size image

Verkstad klar!

Kategori: Allmänt

Nu är min rullskidverkstad klar :) Ett stort tack till Mikael som fick med sig borrmaskin och slagborr från jobbet. Nu kan jag äntligen stå och mecka med rullskidor! Istället för att sitta framför TVen. Så nu får mina konkurenter se upp framöver.
 
 
 

Ommöblering av rummet

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen börjat med mitt projekt som jag tänkte börja med för 1 månad sen. En RULLSKID verkstad på rummet. Alla detaljer är inköpta och röjandet har börjat. Om allt går som det ska med borrning så står den klar imorgon eftermiddag. Jag är otroligt lycklig över mitt initaitiv och förväntansfull om att det ska bli bra. Så nu ska jag förhoppningsvis slippa problem på tävlingar med brutna spetsar, tappade hjul och vurpor. Bilder kommer komma ut när allt är klart!

Sliten kropp!

Kategori: Allmänt

Idag har jag tillbringat mesta delen av dagen i Hestraviken. Klockan ringde tidigt och jag hämtade upp emil för att sedan åka ner och köra 3 timmar klassiska rullskidor. Kroppen var riktigt seg efter ett hårt träningsläger och en lång resdag efter det. Men efter 1 timme så började jag komma igång. På eftermiddagen körde vi styrka och innebandy så imorgon kommer jag ha ordentlig träningsverk i magen. Det är alltid skönt att få träningsverk får då vet jag att jag tagit i. Jag känner dock att jag behöver köra mer mage och bålstyrka för jag tar helt slut direkt.
Nu på kvällen har jag varit med Adina, ätit pizza och kollat lite film. En lugn och skön söndag kväll är aldrig fel.
Imorgon väntar jobb igen vilket jag ser fram emot för jag ska få en ny arbetskamrat som jag hoppas är duktig. Jag vet att han tidigare har jobbat på Voice, som är konkurenter till oss. Men det känns bra att han är inne i branchen.
 
Nu är det dags att sova: GODNATT

Träningsläger mallorca

Kategori: Allmänt

Senaste veckan var jag på träningsläger på Mallorca med ski team syd. Det blev totalt 11 pass 22,5 timmar. Vi körde backrace uppför Sa Colabra som är en tuff backe. 9,5 km med 630 meter stigning. Tävlingen gick inte alls bra. Jag åt för lite till frukost så var riktigt trött i kroppen. Träningarna gick bara bättre och bättre ju längre veckan gick så det är skönt att känna att jag håller en hel vecka och inte bara halva som förra året. I övrigt bestod träningen av rullskidor klassiskt, skate, löpning och ett cykel pass. Det svåra med att träna på Mallorca är klimatet. Här hemma känns luften renare och hösten har börjat komma här hemma så det är lite omställning att kommer ner till högsommar värme. Men jag ska inte klaga. Kunna bada i hevet och sola i 30 graders värme mitt i oktober har lite charm det med. Temperaturen i vattnet uppskattades till 20-25 grader beroende på vilken del av ön vi var på.
Det känns ändå bra att vara hemma och känna att det har varit en bra och väldigt rolig vecka.
Imorgon bär det av på nästa äventyr när jag åker till Hestra för att vara med på smålandsläger.
Bilder kommer under veckan.

Dags att börja igen

Kategori: Allmänt

 Nu ska jag börja blogga igen. Kommer skriva om idrott och framförallt längdskidåkning.